Poorten II: een onvergetelijke belevenis.

Het is terug en erger dan ooit tevoren werd gezegd en gefluisterd. Het onheil is geschied. Onverantwoorde onverlaten hadden opnieuw de poorten in Flavirama opengezet met alle gevolgen van dien… en men had gehoord dat het verschrikkelijk moest zijn. Toch kwamen avonturiers van einde en ver om hun geluk op te proef te stellen, aangetrokken door het ongekende. De wachtende konden genieten van een drankje of een heerlijke soep bereid door heks Katharina (Cindy Lambert) die ook je toekomst kon voorspellen.

Via gids Kaat Bouters kwamen we via de eerste poort in een wereld waar verhalen verteld werden..en moesten ze door een reusachtig bioscoopscherm lopen. Niet ver daarvandaan lag de crypte met een aantal doodskisten… In een van die kisten bewoog een vrouwelijke gedaante. Men kreeg er koude rillingen van… Via de put van de onderwereld kwamen we in het bos van Flavirama dat nu in een dichte mist verhuld zat. En daar doemde het op… Een soort totem met een hertengewei. Daar rond moesten we geblinddoekt staan en er was iets… onbeschrijfelijk..een aanwezigheid… en toen werd het ons bijna teveel…

Vanaf een punt ging ook de gids niet meer verder en moesten we zelf een uitweg zien te vinden. Via taferelen uit de geestenwereld en allerhande creaturen kwamen we bijna aan de laatste poort, alwaar me nog achtervolgd werden door de geest van een houthakker met een kettingzaag.

Blij dat we er heelhuids uiteraakt waren. Nu konden we nog nagenieten bij een drankje tijdens het optreden van de heer van het duister en Kelkenbloed.

Een pluim voor Sasha Thys die als regisseur dit alles in goede banen heeft weten leiden en ons een unieke ervaring bezorgd met de genereuze hulp van Cindy en Bernard, Kaat en Federica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*