VERSLAG ‘Mea Natura’

Het ligt ondertussen zowat in mijn natuur de dolle fratsen te Flavirama met een kwinkslag en een vette knipoog te beschrijven, dus waarom ook niet deze eerste editie van, u raad het nooit: “Mea Natura”, op zaterdag 28 juli 2018. Een titel die ieders verbeelding heeft geprikkeld, mijn eigen natuur inbegrepen. Het resultaat was een mini-festival met het gaspedaal richting maxi-knal. Voor elk was er wat wils, ook voor diegenen op zoek naar koude pils. Wim Vilters was er met zijn artisanale kunstwerkjes aan sierlijke fluiten en sjamanistische trommels, waar veel volk vol bewondering naar kwam koekeloeren en uitproberen én zich kwam inschrijven voor een workshop instrumenten bouwen. Good ol Sunny informeerde bezoekers over hoe je zelf je eigen zeep en shampoo kan maken op basis van natuurlijke producten, al heb ik jammer genoeg geen exacte cijfers van het aantal kandidaten dat ter plekke zijn haar zou hebben gewassen.

Een even eenvoudige als geniaal lekkere spaghetti Bolognese werd ons aangeboden door La Pepermans, roepnaam Tamara. Lieselotte Vervoort verkocht haar eigen gebrouwen gazpacho zo succesvol uit dat het geen naam had. Had ik het overigens al gezegd? Haar Empanadas waren fantastisch! Dranken en eetbare dingen kon je zowaar betalen met echte Flavimunten, een primeur voor Flavirama. Schepen van Jeugd, Cultuur en evenementen, lokale economie en Vrije Tijd voor de CD&V Tervuren Jan Trappeniers gaf een speech ten berde naar aanleiding van de inhuldiging van ‘Flavi’, ons welbekend stripfiguur en geestelijke zoon van Marc Gaij, naar 3D omgetoverd door beeldhouwer Ziggy Vanilly.

Wie Flavi in zijn natuurlijke omgeving wil komen bewonderen, heeft bij deze het perfecte excuus om zijn “mea natura” te volgen en in Flavirama een glas te komen drinken, of zijn haar te wassen, zo u wil. The Reversed Company speelde onder leiding van Jan Michiels een rits meditatieve klanken, als opwarmer voor het barokke Vasco Da Gama, een van de ontélbare muzikale projecten van überflaviramees Magaij, de man van wie men na één enkele luisterbeurt kan besluiten dat er nieuwe hoop bestaat voor castraatzangers.
En u? U was al lang blij dat die vermaledijde hittegolf ten einde was gekomen, zodat u eindelijk weer uw eigen “mea natura” kon volgen.

4 comments for “VERSLAG ‘Mea Natura’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*