VERSLAG: dakwerken podium

Het heeft lang geduurd, maar kijk ‘s aan: het podium van Flavirama blijft voortaan voor eeuwig en drie dagen droog en dat hebben we vooral te danken aan de eigenaars van deze feeëriek klinkende namen, alsook vrienden van Flavirama > zie foto van links naar rechts: voorzitter Marc Gaij met Ziggy Vanilly, Lieselotte Vervoort, Johan Vancauteren en Axel Wauters. Samen hebben ze de zomerse hitte van die dag getrotseerd tijdens het plaatsen van een dak bestaande uit gestroomlijnde golfplaten; geen controversiële eternitshit of hopeloos ouderwetse kankerasbestrommel, maar gewoon keurig polyester even golvend als Magaij zijn haarlokken. We gaan er prat op een organisatie van transparantie en openheid te zijn. Wel nu: die golfplaten, daar kan je dóórkijken. Handig, voor als je tijdens het wolken kijken bij onweer niet wil nat worden.
Eerst moest de muur worden beklommen langs buurman Luc Cauwenbergs zijn terrein en Ziggy moest heelder bossen klimop snoeien, vooraleer hij samen met Axel aan het balkenwerk kon voor het gaten boren om de golfplaten in vast te vijzen. We hielden ons hart vast toen Johan besloot het dak op te klimmen langs de Flavikant, slechts steunende op twee stutbalken. Wij zijn echte mannen die hun stunts zélf doen, dus lieten we hem begaan. Gelukkig hield Magaij naast zijn hart ook zijn camera vast en kon deze nagelbijtende operatie worden gefilmd voor het nageslacht van wie dan ook. Aan Lieselotte haar decibels konden we opmaken hoe spectaculair het er ongetwijfeld moest hebben uitgezien vanuit haar standpunt en zo hield zij ons op het scherp van de snee: focus!
We zijn er een paar stoere schrammen rijker van geworden, maar wat nét iets belangrijker is: dat dak staat als een huis! Bovendien: Alain Vossen verscheen plots uit de bossen om uit te vissen of we het doel niet zaten te missen. Tevreden als een vos met een patrijs in z’n bek zegende hij ons ter plekke van pure contentement met de wildste culinaire verhalen uit Ver-van-hier-isthan.
Om dit verbaal aperitief én ons dakwerk te vieren zijn we uitbundig gaan schransen en hijsen bij Stone Island in Jezus-Eik (Overijsen) waar, volgens Johan uniek voor België, de gasten hun vlees eigenhandig mogen grillen op een forse tegel vulkanische steen! En Waarempel, wil je geloven dat we bij het vertrek zowaar ferm en energiek de handen werden toegeschud door een aantal vooraanstaande leden van de Mobutu-clan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*