VERSLAG artiestentoer 2017

Ster van de toer met nét iets teveel rock’n’roll in de onderbuik dit jaar was de zon: wij zonen en dochters van Flavirama wilden heel wat en het wérd heel wat, maar de zon brák ons zowat! Op zaterdag en zondag was het ver boven de dertig graden, ik zeg maar wat.

 

Op donderdag 25 mei tekende het olijke duo bestaande uit überflaviramees Magaij en de koninging van de Zumba Annelies Willems present in het Flaviramapark met duizelingwekkende tekeningen en vuistdikke verftapijten en het was een komen en gaan van nieuwsgierigaards van divers pluimage met naar het schijnt een Blauwe Geschelpte op kop die niet kon stoppen met koeren van verbazing over zoveel met verf bespatte krop. Fotografes Annelies Willems en Tamara Pepermans legden in samenwerking met de NASA élke pluim vast voor de eeuwigheid de ruimte in. Eat this, Chuck Berry!

Als extra en niet te missen animatie van duizelingswekkend hoog niveau, werd een horde enthousiaste acteurs La Grande Place van Flavirama opgejaagd en onder leiding en zweepransel van duivelsbarones Kaat Bauters werd er gerepeteerd voor de heksenverbranding, een nú al legendarisch evenement dat niet op een heks meer of minder kijkt op de brandstapel, dit jaar op zaterdag 24 juni. Vermaak verzekerd!
Op vrijdag 26 mei werd het duo aangedikt met geil gitanneke Lieselotte Vervoort en wandelende dreadlock Ziggy Vanilly, beiden als de beesten bezig met tekenen en schilderen en beeldhouwen, je houdt het niet voor mogelijk wat nóg allemaal in die fameuze boskes van Pornorama.

 

 

Wereldberoemde rockster Kloot Perwez kwam zowaar zijn plastische kunsten met verf botvieren op Annelies Willems haar op dat moment nog maagdelijk wit doek bestemd voor bezoekers. Elk gezond nieuwsgierig wezen mocht iets aanbrengen op dat ding, hetzij een eenvoudig streepje verf of -waarom ook niet- een gedetailleerde studie van een vowassen aarsvin fungerende als fors achtereind van zeg maar een joekel van een bruinvis.

Ziggy vroeg bezoekers een habbekrats in ruil voor een griezelig lijkend portret uitgevoerd in een knipoog links en een snuif alcoholstift rechts, té snel om te worden geflitst op de autobaan. Uiteráárd wilde iedereen zo’n hebbeding, dat zag zag je al van kilometers aan komen razen.

Op zaterdag 27 mei werd het door zon en braadworsten aangebrand quartet nog’s aangedikt door de présence van levende absurdotheek op één paar schoenzolen Giedo Lavenns, met tekeningen uit zijn Cartoonisthan. Ziggy Vanilly en Lieselotte Vervoort hadden het plan opgevat om samen met hun Koerdisch flamencofenomeen op gitaar Stalin Blake op het centrale grasplein in het Flaviramapark te repeteren voor hun optreden dat héél de wereld kan komen toejuichen op het Bohemersbal in Flavirama, op zaterdag 26 augustus. De repetitie mondde al heel snel uit in een flukse jamsessie van heb-ik-jou-daar, maar wáár en achteraf bekeken tóch niet zo raar: La Pepermans flitste zich een blaar! Nachtegaal van Tervuren Magaij zelve haalde prompt zijn fluit boven en floot zich haast een kramp bij het aanfluiten van talloze flierefluiterieeën, afwisselend met de Bouzouki die wonderwel vlotjes aansluiting vond bij het magistrale spel van El Stalin Blake. Uiteraard kon Ziggy Vanilly niet ontbreken met zijn het ravijn in denderende goederentrein van een cajonspel, of wat had u gedacht? Overigens heeft welgeteld één minderjarig jongetje deelgenomen aan onze hitsige jamorgie: 8 jaar en hij is de buurjongen die luistert naar de naam geboren op een Cubaanse dansvloer: Mambo!

Zijn spel op mondharmonica kon niet tippen aan de veel subtieler klinkende uitvoering van Señor Lavenns, maar hij kan nog veel Flavisessies meemaken om dat proberen te evenaren. Annelies Willems, Tamara en het overige publiek keken als waarlijk verwonderd kijkende koeien in de wei starende naar een voorbijrazende trein, kompleet van hun melk en absoluut verbluft bij het aanschouwen van Lieselotte haar danskunsten, deze laatste slechts gehuld in een vuurrode collectie barokke draperieën alle kanten heen en weer zwiepende zigeunerinnenstof!

Op zondag 28 mei moest het quintet het echter stellen zonder Guido Lavenns, daar deze laatste elders verantwoordelijkheden voor het rapen had.

Nét op het punt dat het vers aangevuurde quartet besloot te doen waar ze zo al drie dagen wonderwel in excelleerden, namelijk grootse kunst creëren, kwam er hoogstaand bezoek over de grasmat en dus niemand minder dan de buurman en papa van Mambo, oftewel de wereldberoemde Belgische beeldhouwer Luc Cauwenberghs! De brave man bleek aangenaam verrast en bijzonder gecharmeerd door het tomeloze talent dat waarlijk van de muren en tentwanden droop als aardbeienconfituur uit een haperende spuitzak. Op aandrang van beeldhouwminnaar Ziggy Vanilly bood El Cauwenberghs himself ons een rondleiding aan in zijn heiligdom, zijn atelier even groot als de luchthaven van Nairobi.
Zoveel artistiek talent per vierkante meter: dat kan alleen maar in Flavirama!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*