Trilunes : Instrumentale fabels onder een hemel van drie manen.

Het soloproject van muzikant Marc Gaij draagt niet voor niets de titel Vasco da Gama. Hij noemt zichzelf een ontdekkingsreiziger in muzikale sferen en klanken. Als multi instrumentalist gaat hij er prat op om alle composities van het begin tot het eind zelf op te nemen, te arrangeren en te mixen en levert dan ook jaren op die manier ambachtelijke en persoonlijke producten af.

Het eerste deel is gecomponeerd tijdens de nachten van het voorjaar van 2020.

Ook met deze nieuwe composities wist hij zijn grenzen te verzetten. Zo gebruikte hij niet alledaagse elektronische instrumenten en midi controllers zoals Artophon instrument one, Orba en Akai Ewi om de expressie in dit album ten top te drijven.

De inspiratie

Het thema dierenverhalen inspireerde de muzikant om een aantal composities te maken over een verborgen dierenwereld. Onder de zeldzame constitutie van de drie manen komt die langzaamaan tot leven. De eerste 2 nummers zijn een hymne aan de schoonheid en mystiek van een nacht waarin de tijd stil staat. Naarmate er meer sluiers voor de maan komen, vangen we glimpen op van allerhande dierlijke bedrijvigheid. De jacht van de uil, het getrippel van de egel, mysterieuze glimwormen…

Live

Voor het evenement Mea Natura op zaterdag 23 juli stelt hij het album voor het eerst voor in Flavirama met een exclusief live concert. Dit gaat gepaard met een sfeervolle klank- en lichtshow en eigen projecties.

Vasco da Gama is daar niet aan zijn proefstuk toe. Ook vorige albums werden er voorgesteld. Zo werd reeds in 2011 Tool o Taure of de ‘muziek de elfen’ voorgesteld.

Het album wordt in eigen beheer door de vrienden van Flavirama uitgegeven en kost 12 €.

Het is verkrijgbaar op de evenementen of je kan het verkrijgen door 12 €  te storten op het rekeningnummer van Flavirama met de vermelding ‘Vasco da Gama Tri Lunes’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*