Mea Natura: De première van Tri Lunes, de nieuwe voorstelling van Vasco da Gama

Een mooie zomeravond in Flavirama. Men was al heel vroeg en druk in de weer om het podium in te kleden. Grote witte oppervlakten bedekten de zijkanten.

Het publiek zette zich aan de gezellige tafeltjes en stoeltjes en op een gegeven ogenblik waren ook de elfjes en kabouters stil voor de nieuwe creatie van Vasco da Gama die binnen enkele ogenblikken in première zou gaan.

Op het podium transformeerde Marc Gaij zich, door een elfenhoedje op te zetten. Hij riep muzikant Marc Francois op het podium en de show kon beginnen. Het eerste nummer was meteen ‘Tri lunes’ een ode aan de nacht van de drie manen. Dat is ook de titel van de pas uitgebrachte CD van Vasco da Gama.

Marc Francois speelde mondharmonica, mandoline, diverse percussie en bracht een aantal eigen composities op gitaar. Marc Gaij introduceerde een aantal nieuwe instrumenten zoals Artiphon instrument 1, speelde EWI en haalde diepe klanken uit de Stagg elektrische viool. Hij stak zijn Latijn in het brengen van eigen aria’s met zijn zoetgevooisde falsetstem.

Het publiek raakte ook in vervoering door de quadrafonie. Achter de mensen stonden ook luidsprekers opgesteld waar sommige instrumenten en klanken uitkwamen. 3 dubbele projecties op de zijvlakken maakte dat ze een wonderlijke reis ondernamen in de wereld waar de natuur centraal stond.

Alain Vossen bediende vanuit het donker de kleurenwisselaar en andere speciale effecten waardoor bij momenten het bos in een kleurengloed leek te staan…

Na afloop konden de toeschouwers nog napraten bij een lekker wolvenbiertje of een dierendrop en de CD ‘Tri Lunes’ van Vasco da Gama mee naar huis nemen…

Foto’s Tamara Orlando Pepermans.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*