Voorstelling van het seizoen 2018

Dierbare Liefhebbers van de wereld van de droom,

Beste Flavirama-vrienden en vriendinnen,

 

Van harte welkom op de officiële webstek van de ‘Vrienden van Flavirama’, namens mezelf en de andere vrienden bestuursleden en medewerkers. Ook in deze tijden van verwarring en overhaasting organiseert onze vereniging een aantal uitzonderlijke evenementen waar natuur, kunsten, ambachten, volksgebruiken, stripfiguren, artiesten en andere zonderlingen elkaar ontmoeten in een sprookjesachtig kader.

Ziehier een kort overzicht van het wonderbaarlijke seizoen anno 2018.

 

We gaan van start met een heus mini-festival op zaterdag 5 mei, waarbij we maar liefst 3 alternatieve muziekgroepen verwelkomen onder de noemer ‘Electric Art’. Perverted Nation by language, Frozen nation en Swan Death zullen er pannen van het dak spelen in een uniek donker en gotisch sfeertje.

Tijdens het traditionele Sint Jansvuur van zaterdag 23 juni op de kortste nacht van het jaar, dompelen we ons onder in een17de eeuwse wereld waar er ook deze keer een aantal heksen zullen berecht worden. Moedige bezoekers krijgen de gelegenheid om een kijkje te nemen in de folterkamers van de grootinquisiteur. De aloude gebruiken rond Sint Jan worden in ere hersteld en de avond wordt afgesloten met vreugdedansen en muziek rond het vuur.

Op zaterdag 28 juli vind Mea natura plaats, een waardige opvolger van elferieën, waarbij muziek en natuur centraal staan. Als apotheose kan u genieten van een aangepast klank en lichtspel en de nieuwe creatie van Vasco da Gama  

Het Bohemersbal valt dit jaar op zaterdag 25 augustus en wordt gecombineerd met een heus  zigeunergebraad. Twee Spaanse vliegen in één klap waarbij we weer bezoek krijgen van een aantal rondreizende artiesten, speelmannen en visuele acts in een uniek sfeertje.  

Op zaterdag 29 september vindt onze tweede Flavifilm plaats. Tijdens deze gethematiseerde filmavond staat in het kader van de internationaal gerenommeerde animatiefilms van Kris Mergan en Geert Vandenbroele…. De films worden vertoond op reuzenscherm in aanwezigheid ..in aanwezigheid van de regisseur en Tervuurse medewerkers als Kloot Perwez, Kris Vandenbempt, Dirk Tavernier.. Ook ditmaal zullen er aangepaste animatie en versnaperingen voorzien zijn.

Kortom, beste bezoekers, reden genoeg om zeer binnenkort een uitstapje naar onze magische wereld te wagen, waar de droom de werkelijkheid overstijgt.

Tot gauw,

Magaij en de zijnen..
Voorzitter van ‘deVrienden van Flavirama’

1 comment for “Voorstelling van het seizoen 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*