VERSLAG: repetitie Hoeminnelic

VERSLAG: repetitie Hoeminnelic
Op zondag 7 juni was het een treffen tussen topmuzikanten Marc François, Johan Vancauteren en Magaij, met als nieuwkomer Ziggy Vanilly op percussie. Inzet was een eerste repetitie ter voorbereiding op de heksenverbranding die zal doorgaan op zaterdag 20 juni. Plaats van het gebeuren was het nederige stulpje van Magaij dat, met zijn grote tuin en zwembad in het rustiek ogende Duisburg enige lichte Hollywoodiaanse toetsen toevoegde aan het toch wel schilderachtige tafereel. De door Ziggy meegebrachte iets-te-krap-in-het-bikinietje-zittende Carmencita De Brusélas wist met haar zwoele lust-voor-het-oog-welvingen het plaatje mooi, eh…af te ronden. Neem ter afkruiding de weelderige groei aan Boterbloemen en Vogelwikke in de ene hand en een perfect gekoeld glas Cava in de andere, plus de toch ietwat bizar gevormde gangen ten huize Magaij…en “Lost Highway” van David Lynch leek plots op ieders netvlies gebrand! Al gold dat laatste niet voor wat de soundtrack betreft: geen allesverpulverende Rammstein noch Marilyn Manson, maar eerder gevoelige noten uit de middeleeuwen en het nu, met akoestische instrumenten er uitziende als gepolijste pareltjes, aangedikt met een pittige elektronicastoot.
Dames en heren: de groep Hoeminnelic!
Deze nieuwe bezetting was vanzelfsprekend toe aan een kennismaking, zoals uiteindelijk ook straathonden aan mekaars je-weet-wel-wát moeten ruiken vooraleer ze het grote bos in kunnen duiken. Er was létterlijk een fluit te zien en die was -gelukkig maar- om de repetitie een -stel je voor- muzikale meerwaarde te geven. En die meerwaarde is gebleken! Een fluit, een luit, een mandoline, een citer…enfin: mondharmonica’s en trommelgerief tezamen verbrijzelden elke nood aan ordinaire examen! Er werd gespeeld en uitgeprobeerd zoals je het enkel in een kleuterklas ziet gebeuren, al werd er hier niet gevochten om een boterham met choco, maar gestreden om de mooiste harmonieën.
De repetitie is een succes gebleken en dat is dan ook uitgebreid gevierd met een krokante pizza geurende naar mooi gewelfd welzijn, prinselijk begeleid door die ene diepzittende wijn, ons majestueus aangereikt door de plaatselijke Florentijn!
Verslag door: Ziggy Vanilly.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*