VERSLAG: Elferieën 2017

Een avond om oortjes elfachtig bij te punten en ze op tijd te spitsen voor al wat kwam aandeinen op een zwevende beat, dat was Elferieën 2017.
Op zaterdag 29 juli had opperelf Magaij zijn zacht woekerende elferie genaamd Flavirama voorzien van brood en spelen op maat van kleine- en grote kinderen, al mag je dat brood met een korrel zout nemen aangezien brood noch zout voorhanden was; de peper daarentegen stoof er alle windstreken uit, ten bewijze de op deze vier laatsten geïnspireerde elfengerechten met veel liefde bereid door elfennimf Lieselotte Vervoort. Onnodig te vermelden hoe dit met veel overgave door talloze bezoekers werd gesmaakt!
Her en der in het Flavibos kon je ongeneerd struikelen over heerlijke nieuwigheden als houten volksspelen en het soort prikkelende vertelseltjes gebracht door Annelies Willems en haar dochter Renske, uiteraard onmogelijk naar deze tekst te vertalen. U had er maar moeten bij zijn!

 
 

Het moet gezegd: De Nachtegaal van Tervuren Magaij werd dit jaar op vocaal vlak minstens even hoog bijgestaan als hem zelve, en daar had onze brave bard niet eens een getormenteerd Venetiaans castraatzanger voor nodig.

 

 

 

 

 

            

 

 

 

 

 

 

 

 

Elfenorkaan uit de wereld van de Italiaanse opera La Cecilia Bartoli had andere verplichtingen, maar O diegenen die de hemelse keelklanken hebben moeten missen van elfenbries Lies Tousseyn: een immer nagalmend oorsnoepje!
Minder zichtbare elfen ondertussen hebben in de luwte geprobeerd de show te elfertilizeren met een rookmachine, projecties en aparte belichting: Ziggy Vanilly, Jan Michiels en Gert Fransoo.
Overigens: ál dat oeverloos ge-elf van uwentwegen in dozijnen aanwezig?
u was een elfachtig publiek!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*