De Paden van Elinia op de Mysterieuze bossen.

Met trots hebben de Flaviramavrienden de sensatie ‘De paden van Elinia’ kunnen voorstellen en verwezenlijken op de Mysterieuze bossen in Tervuren op 23/10/2021. Het was een heuse heksentoer om deze op te bouwen maar tegen dat de eerste groep arriveerde was alles klaar.

Professor Karotinus was in zijn nopjes. Hij had net de uitvinding van zijn leven gedaan. Als zijn berekeningen zouden kloppen kon hij gewone stervelingen laten reizen door tijd en ruimte, waardoor ze door de onderwereld en nadien ook bij elfenkoningin Elinia zouden komen.

Hij zocht vrijwilligers om zijn uitvinding te testen. De moedigen moesten eerst voorbij de bewaker van de onderwereld, trol Rolaindram. Enkel wanneer ze hem de juiste vragen stelden mochten ze verder langs een poort die hen door de onderwereld leidde.

Daar kwamen ze de meest verschrikkelijk wezens tegen. Ze mochten zich niet van de wijs laten brengen of van het pad afdwalen anders zouden ze voor eeuwig in de onderwereld dwalen en dolen.

Wanneer ze uiteindelijk de wereld van Elinia de elfenkoningin bereikten zagen ze dat er iets mis was. Die had al haar krachten verloren omdat de geesten uit de onderwereld steeds meer greep hadden. Enkel door haar wat zilveren tranen te geven en het antwoord op de vraag van  Rolaindram kon deze weer een beetje op krachten komen en de dappere bezoekers opnieuw in de mensenwereld brengen.

Met dank aan flaviramavrienden Eline Vermoesen, Alain Vossen en Marc Gaij voor de realisatie en Tamara Orlando Pepermans voor de foto’s

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*