2020: Een nieuw seizoen met onthullingen uit het dierenrijk.

Dierbare bezoekers,

Van harte welkom op de officiële webpagina van de ‘Vrienden van Flavirama’, namens mezelf en de andere medewerkers en bestuursleden. Onze vereniging organiseert ook dit jaar weer een aantal uitzonderlijke culturele evenementen waar natuur, kunsten, ambachten, volksgebruiken, stripfiguren en artiesten elkaar ontmoeten in een sprookjesachtig kader.

Het is beslist: 2020 staat ditmaal in het teken van de dierenwereld. Dierenverhalen, fabels, Reynaert de vos, mysterieuze creaturen en fabeldieren… ze zullen allemaal de revue passeren.

Op zaterdag 31 mei open we het seizoen met een filmavond met de projectie van ‘La Belle et la Bête’ De originele versie van ‘De Schone en het beest’ wordt er geprojecteerd op reuzenscherm in een idyllisch 19de eeuws salondecor. Naar Flaviramese traditie met live muziek en explicateurs.

Op zaterdag 20 juni hebben jullie exclusief toegang tot de echte dierenwereld. Onder de titel ‘de drie manen’ wordt tijdens het Sint Jansvuur een originele fabel gecreëerd waarbij de bosbewoners strijden om een nieuwe leider. Dit word ingeleid door een sprekende en zingende boom en de wijze en gebrilde uil.

Na afloop wordt er gemusiceerd en gedanst rond het Sint Jansvuur op de tonen en liederen van Hoeminnelic.

In de maand juli worden we nog verwend met een nieuwigheid. U kan genieten van maar liefst 2 nocturnes met klank en lichtspel waarbij we de omgeving in een sprookjesachtige en gekleurde gloed zetten.

Op zaterdag 18 juli is het de beurt aan Vasco da Gama en vrienden. Ook deze nieuwe show zal het dierenrijk in de kijker zetten.

De week nadien , op zaterdag 25 juli komt niemand minder dan Bert Candries (bekend o.m. als muzikant bij Johan Verminnen) zijn recentste instrumentale sfeermuziek te berde brengen, eveneens met magische lichteffecten en projecties.

Op zaterdag 5 september krijgen we nog een uitzonderlijk evenement: het Wolvenmaal. In een Keltisch decor worden we verwend met een smakelijk eetfestijn in het kader van de wolven waarbij live muziek rond het kampvuur gespeeld wordt.

We sluiten het seizoen af op zaterdag 26 september met een special rond Reynaert de Vos en andere dierenfabels.

Meer informatie omtrent deze evenementen zal  u terug kunnen vinden in onze agenda.

Kortom, beste bezoekers, reden genoeg om zeer binnenkort een uitstapje naar deze magische wereld te wagen, waar we jullie hartelijk zullen verwelkomen…

Tot gauw,

Marc Gaij

Voorzitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*