Voorstelling van het nieuwe Flavirama-seizoen 2016 door de voorzitter

Dierbare Liefhebbers van de wereld van de droom,

Beste Flaviramavrienden en vriendinnen,

ScreenHunter_01 Mar. 27 03.38

Wederom van harte welkom op de officiële webpagina van de ‘Vrienden van Flavirama’, namens mezelf en de andere bestuursleden en medewerkers. Ook in deze tijden van verwarring organiseert onze vereniging dit jaar opnieuw een aantal uitzonderlijke culturele evenementen waar natuur, kunsten, ambachten, volksgebruiken, stripfiguren en artiesten elkaar ontmoeten in een sprookjesachtig kader.

Ziehier een kort overzicht van het wonderbaarlijke seizoen 2016.

artiestentoer2016 (46)

We beginnen meteen met een vierdaagse openluchttentoonstelling in het kader van de Tervuurse ArTiesTenToer op 4, 5 8 en 7 mei, telkens van 11u tot 18 u. We hebben er dus nog een dagje bijgedaan en zijn eveneens op zondag geopend. Dit jaar zullen er maar liefst 7 grafische kunstenaars te bewonderen zijn en niet van de minsten: Alain Vossen, Lieselotte Vervoort, Magaij, Nilhouthé, Sofie De Reymaeker, Ziggy Vanilly en Giedo Lavenns. Ze creëren in het park elk een eigen universum van tekeningen, schilderijen , beeldverhalen en  beeldhouwwerk waar jullie als bezoeker zelf actief kunnen aan deelnemen.

9280_836134519796324_8210755893916905204_n

Tijdens het jaarlijkse Sint Jansvuur van zaterdag 18 juni op de kortste nacht van het jaar, dompelen we ons onder in een17de eeuwse wereld waar er opnieuw een historisch heksenproces (uit)gevoerd zal worden.  De avond wordt afgesloten met dans en muziek rond het vuur.

ScreenHunter_05 May. 05 19.29

Op zaterdag 23 juli vind Elferieën 3 plaats. De elfenwereld komt dan uitzonderlijk tot leven in bossen van Flavirama met aangepaste muziek, taal, kostuums, voedsel en drank… Als apotheose krijgen we een adembenemend klank en lichtspel, waarbij projecties, lazers en visuele effecten de muziek van Vasco da Gama versterken en elkaar afwisselen… Dit jaar is alles in het kader van het natuurelement lucht.

_DSC1594

Het Bohemersbal valt dit jaar op zaterdag 27 augustus en wordt gecombineerd met een heus  zigeunergebraad. Twee Spaanse vliegen in één klap waarbij we rond het kampvuur   weer bezoek krijgen van allerhande rondreizende artiesten, speelmannen en adembenemende acts.

2015-10-31 23.50.29

Op zaterdag 29 oktober wordt het seizoen weer in gruwel afgesloten met de huiveringwekkendste Samhain aller tijden!

Kortom, beste bezoekers, reden genoeg om zeer binnenkort een uitstapje naar onze magische wereld te wagen, waar in de wereld waar de droom de werkelijkheid overstijgt.

Tot gauw,

Magaij en de zijnen..
Voorzitter van ‘deVrienden van Flavirama’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*