Tussen de Poorten.

De geruchten bleken te kloppen…het ondenkbare was geschied. De Poorten tussen werelden waren opengezet in Flavirama. Tijdsportalen tussen parallelle gebieden waar gewone stervelingen geen benul van hadden.

Op zaterdag 29 oktober boden de vrienden van Flavirama de mogelijkheid aan voor de Flavirama bezoekers om die werelden uitzonderlijk te gaan betreden. Inschrijvingen hiervoor stroomden binnen. Een van de wezens die als eerste ontsnapt was uit die werelden was Gerolanfus, de Heer van het Duister. Met zijn ravenstaf en ijzige lach liep hij rond.

Boven de vuurhaard stond een grote ketel te sudderen…Die bleek van de goedaardige Katharina te zijn, de wijze jonge vrouw die beschuldigd werd van hekserij en tovenarij. Door het bijgeloof en de hysterie van de angstige massa werd ze berecht. Zij was tijdens het laatste heksenproces gelukkig aan de brandstapel ontsnapt. Van aan tafeltje konden mensen bij haar terecht voor allerhande raadgevingen en remedies tegen kwaaltjes….

De mensen die de toch aanvatten deden dat in kleine groepjes, met speciale geestafwerende lampionnen en onder leiding van een ervaren gids. Kaat Bouters. Via de eerste poort kwamen ze in de geestenwereld terecht.. Daar konden ze dwaallichtjes ontwaren. Via een donkere poort kwamen ze in de onderwereld terecht, waar de diepe putten de aanwezigheid van vreeslijke wezens deed vermoeden. Onze gids vertelde er het verhaal van het boosaardige mannetje…

Via een kronkelweg met een opstapje kwamen de bezoekers uiteindelijk in het mistige sagenbos terecht. Daar wisten ze niet wat ze zagen en wat hen overkwam. Ondanks dat ze het pad bleven volgen kwamen ze de meest fantastische en onheilspellende wezens tegen. Soms werden ze zelfs aangevallen. Zeker in de donkere sas nabij de laatste poort doorstonden ze doodsangsten.

Om 22.30 u waren de poorten opnieuw gesloten. Dan was het tijd voor een allerlaatste optreden van Kelkenbloed, waarbij Gerolanfus zijn morbide liederen zong.

Mensen konden nog bekomen aan de bar waar er ook verse pompoensoep van Katharina te verkrijgen was en hotdogs met een rode substantie..; ik denk dat het bloed was.

Dank aan Sasha Thys: voor de installatie en oprichting van het spookhuis

Cindy Lambert voor de heksenanimatie aan het podium

En Kaat Bauters voor de sfeervolle rondleidingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*