Het Dierenbal

Het was op een zwoele dag in de maand juni anno 2022….

Tijdens de kortste nacht die daarop volgt komen alle dieren, groot en klein, dik en dun samen in Flavirama om ongestoord door mensen hun jaarlijks bal te houden het Dierenbal. Voor de eerste keer in de geschiedenis der mensheid zouden ook mensen hieraan deelnemen. Daarvoor zorgden de vrienden van Favirama. Dit gaat niet zonder slag of stoot. Om onherkenbaar deel te kunnen nemen zonder ontmaskerd te worden dienden de bezoekers eerst een initiatie te doorlopen.

Dat begon met een waar dierenproces. Niet alleen Reynaert maar ook andere dieren werden berecht door koning Nobel. Het toont aan dat corruptie, misdaad en gesjoemel ook het dierenrijk niet vreemd zijn. Clark Maldrie betrok zowel grote als kleine dieren en vertrok nadien op bedevaart naar Rome.

Vervolgens kwam er een boomnimf (Cindy Lambert) heel verdrietig uit de bossen gevlogen. Die was bekommerd om haar grote geliefde, Johnny de kikker. Uiteindelijk vond ze die in de kookpot van een viersterrenrestaurant en werden zijn billen geserveerd aan een klant.

Wat een droefenis. Lenasolo (Marc Gaij) bracht om de genodigden wat op te fleuren in primeur een aantal dierenliederen die zullen figureren op de nieuwe Flavirama CD die vanaf volgend evenement verkrijgbaar zal zijn.

Vervolgens kwam Giedo Lavenns naast eigen zinnen over dieren ook liederen brengen. Zo bezong hij de verdwenen Reynaert: ‘Het was een vos, een rosse vos, …met sluwe streken….’

Nadien stroomden er meer dieren toe uit het bos en kon het bal beginnen. Iedereen ging ‘los uit de bol’ en deed zich tegoed aan de dierendrop, het wolvenbier of andere dranken uit de bar op de onweerstaanbare en opzwepende beats van Dj Raytan.

Het werd een beestig onvergetelijke avond.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*