Link

Flavirama in hln.be

TERVUREN

Zeventig ‘kunstenaars’ maken samen schilderij

Sofie De Reymaeker en collega-kunstenaar Ziggy werken het schilderij af. - Repro Galicia
Sofie De Reymaeker en collega-kunstenaar Ziggy werken het schilderij af. – Repro Galicia

Meer dan zeventig Tervurenaars hebben even voor kunstenaar gespeeld. Op initiatief van kunstenares Sofie De Reymaeker kregen ze afgelopen weekend de kans om hun eigen ding op een groot wit doek te zetten.

Tijdens de dertiende editie van de Artiestentour v

an afgelopen weekend stelden zowat tachtig kunstenaars hun werken op verschillende plaatsen in de gemeente tentoon. Voor één keer konden de Tervurenaars ook zelf voor kunstenaar spelen. Kunstenares Sofie De Reymaeker stelde één groot wit doek ter beschikking van alle Tervurenaars.

“Ik wilde de mensen laten inzien dat iedereen wel een stukje kunst in zich heeft”, doet ze het verhaal. “Zelf heb ik het ook pas vijf jaar geleden ontdekt. Ik verloor mijn tweeling namelijk tijdens de bevalling, waarop ik mijn gedachten probeerde te verzetten door te schilderen. Voordien had ik nog geen penseel aangeraakt. Met dit initiatief konden Tervurenaars zelf ondervinden of ze enig talent hebben.”

In totaal zakten zowat zeventig inwoners naar het

Flavirama Park af. “Ik heb heel wat talent bij de Tervurenaars ontdekt. Daar waar de ene gewoon een streepje trok, schilderde iemand anders dan weer een paradijsvogel. Het resultaat mag gezien worden. Na afloop heb ik samen met collega-kunstenaar Ziggy de creatieve tekeningen proberen te verbinden. Daardoor hebben we nu een schilderij waaraan meer dan zeventig mensen gewerkt hebben.”

Schilderij wordt puzzel

Wat er nu met het schilderij moet gebeuren is nog niet duidelijk. Al heeft Sofie De Reymaeker wel al een idee. “Het echte sc

hilderij blijft vermoedelijk gewoon bij mij, maar ik ben van plan om puzzels met dezelfde tekening te laten maken. Die zouden we vervolgens kunnen verkopen en de opbrengst van die verkoop wil ik aan een goed doel schenken.” (RDK)

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-tervuren/zeventig-kunstenaars-maken-samen-schilderij-a2327532/?utm_campaign=regio-r-link&utm_medium=social&utm_source=Facebook&utm_content=regio

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*