Het jaarlijkse Braadfestijn van de vrienden van Flavirama.

Het beloofde een bewogen dagje te worden die zaterdag 26 september 2015.. De vrienden van Flavirama waren al zeer vroeg uit de veren nog wat aan de decors van Flavirama Samhain te werken. Gelukkig was de zon van de partij. Ondertussen werd er een karrenvracht vers vlees binnengehaald voor de avond zelf en de nodige voorbereidingen getroffen. Omstreeks 4 u kwam Olivier Bori met zijn bende van het buurtcomité. Zij zouden dit jaar een persoonlijke en culinaire bijdrage leveren met hun bereidingen afkomstig van een volkstuintje uit Tervuren.

Overheerlijke slaatjes en groetencombinaties met sauzen om duimen en vingers af te likken en dit alles met groeten van eigen kweek, zonder pest- en insecticiden.. Zelfs een quiches werden geserveerd. Omstreeks 20 u was het buffet geopend en kon iedereen aanschuiven om van al dat lekkers te genieten.

Sebastien stond zelf ook letterlijk te braden, maar ook kippenboutjes, grote ribstukken, brochettes, lamsvlees..Gordana heette de gasten persoonlijk welkom en het was hoog tijd om met de revue van start te gaan. Die werd gepresenteerd door Clark (Maldrie) die in zijn onnavolgbare stijl Lenasolo aankondigde. Idereeen schaarde zich rond het warme vuur, terwijl Marc en Gordana (Dezz Demona) de spits afbeten en in primeur een paar nieuwe nummers brachten. Nadien was het de beurt aan Giedo Lavenns die het nummer ‘Folki’ met 1 mondharmonica en 2 taboerijnen uitvoerde. Hij eindigde zijn set in pyjama met een paar slaapliedjes… Heel spectaculair was ook de Sevillana-dans door Carmancita (Lieselotte) en Dezz Demona (Gordana). De dronken koningin (Kaat Bauters) van Onderland kwam onverwacht in hoogst eigen persoon vanuit de bossen het podium oprazen om er haar verhaal van Weeuwsnitchen te vertellen.

Nadien werden Olivier en Matthias van het buurtcomité door Clark op het podium geroepen om er uit te leggen waar de groenten en bereidingen van vanavond vandaan kwamen. Jan (Michiels) en Marc van de omgekeerde compagnie openden de tweede deel met sfeernummers met originele Nederlandstalige teksten zoals ‘de thuishaven’ en ‘armen van geest’. Het was een primeur omdat Jan de liederen die hij al in 2008 gecomponeerd had voor de eerste keer op een podium bracht. Vervolgens kwamen Carmancita ( Lieselotte) en Dezz Demona (Gordana) nog eens op met een sfeervolle buikdans. De avond werd afgesloten met een spetterend optreden van ‘Mon Cousin Hubert’ waar Sebastien (ondanks zijn verkoudheid) als een volleerde crooner liederen van Frank Sintara en Charles Aznavour zong.

Na afloop hebben alle artiesten op het podium gezamenlijk het Flaviramalied vertolkt o.l. v. Marc. Het was weer een Flavirama-avondje om nooit te vergeten…

 

Foto’s: Jan Michiels

 

F_DSC1515 _DSC1526 _DSC1529 _DSC1546 _DSC1548 _DSC1551 _DSC1560 _DSC1566 _DSC1568 _DSC1578 _DSC1589 _DSC1594 _DSC1597 _DSC1606oto

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*